Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


«Σύρραξη» για το Πολυνομοσχέδιο-Κόντρα Καμμένου-Μειμαράκη«Σύρραξη» για το Πολυνομοσχέδιο-Κόντρα Καμμένου-Μειμαράκη

Ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΠάνος Καμμένος, διαμαρτυρήθηκε για την αναγγελθείσα κατάθεση της ρύθμισης για την φούρνιση αρτοσκευασμάτων στα σούπερ μάρκετ στο πολυνομοσχέδιο, τη στιγμή που η διάταξη είχε συμπεριληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, έχοντας περάσει μάλιστα και τη βάσανο της δεύτερης εξέτασης.
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ότι επιφυλάσσει για τον εαυτό του - μέσω νομοθετικής διάταξης - τις άδειες για τις λαϊκές αγορές στη Β' Αθηνών όπου και εκλέγεται, ενώ επέρριψε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την ευθύνη για την διεξαγωγή της τελικής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή των Βαΐων, ημέρα που το κόμμα του ολοκληρώνει το ιδρυτικό του συνέδριο.
Απαντώντας, ο κ. Μεϊμαράκης, απέρριψε τις αιτιάσεις στο πρόσωπό του, και τόνισε πως κατά τον προγραμματισμό της συζήτησης, ελήφθη υπ' όψιν και το συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι είχαν απευχηθεί τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεχόμενος δε, πως οι κατεπείγουσες διαδικασίες «δεν ικανοποιούν κανέναν, και πιστεύω, ούτε και την κυβέρνηση», υπενθύμισε πως είναι απολύτως συμβατές με τον Κανονισμό της Βουλής.
«Το πρόβλημά μας, δεν είναι αν θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο την Κυριακή ή την Τρίτη, αλλά να δοθεί στη Βουλή η άνεση χρόνου» παρενέβη ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ). «Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται η Βουλή μέχρι εκμηδενίσεως» συμπλήρωσε. Ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ψηφιστεί με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, δήλωσε πως θα ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
«Η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και στη φτώχεια του λαού. Ο κάθε βουλευτής, έχει προσωπική ευθύνη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα - και στο όνομα καμιάς πειθαρχίας - να καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΚΚΕ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/301901/syrraxi-gia-to-polynomoshedio-kontra-kammenoy-meimaraki#ixzz2RY6GNirU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου