Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οι Έλληνες της Αυστραλίας


Είναι γνωστό ότι θα μπορούσατε να συναντήσετε Έλληνες ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη και σε κάθε γωνιά της γης. Η Αυστραλία σίγουρα δεν αποτελεί καμία εξαίρεση σε αυτό. Στην πραγματικότητα, η Αυστραλία έχει μια ισχυρή Ελληνική κληρονομιά και μια ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα. Το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλιανής κυβέρνησης έχει εντοπίσει Έλληνες από τη δεκαετία του 1950 και  1960 μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πάνω από 100.000 Έλληνες μετανάστες και περισσότερο από 360.000 άτομα με Ελληνική καταγωγή που ζουν στην Αυστραλία. Συνολικά, εκτιμάται ότι η Ελληνική κοινότητα ξεπερνά το αξιοθαύμαστο νούμερο των 600.000 ανθρώπων.

Πάνω από τα μισά άτομα με Ελληνική καταγωγή ζούν στη Μελβούρνη και το αρκετοί άλλοι στο Σίδνεϋ. Η Μελβούρνη ειδικότερα, έχει το μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ευρώπης και το μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Μελβούρνη είναι επίσης αδελφή πόλη με τη Θεσσαλονίκη!

Οι Ελληνο-Αυστραλοί έχουν καθιερωθεί στην Αυστραλιανή κοινωνία και έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη πολλών βιομηχανιών της Αυστραλίας, όπως η παροχή υπηρεσιών στο φαγητό και κρασί, οι κατασκευές, η διαχείριση ακίνητης περιουσίας και ο τουρισμός. Οι Ελληνο-Αυστραλοί διατηρούν μια ισχυρή πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα ενώ παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην Αυστραλιανή κοινωνία σε τομείς όπως η πολιτική, οι τέχνες, η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις και ο αθλητισμός.

Στη Μελβούρνη υπάρχουν πολλές γειτονιές με πολύ ισχυρές ελληνικές επιρροές. Συχνά θα συναντήσετε Ελληνικά εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα και τράπεζες, κοινοτικές ομάδες που εκπροσωπούν σχεδόν κάθε περιοχή της Ελλάδας, Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες. Υπάρχουν πολλές ελληνικές εκδηλώσεις, όπως το ετήσιο Φεστιβάλ Αντιπόδων. Πρόκειται για μια γιορτή του Ελληνικού πολιτισμού που προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους σε ένα διήμερο υπαίθριο πάρτυ στην καρδιά της Μελβούρνης. Τοπικοί καλλιτέχνες εμφανίζονται στις εκδηλώσεις, και διάσημοι μουσικοί από την Ελλάδα οπού καλούνται να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Όλα τα παραπάνω θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας!!

Αν και η Ελλάδα είναι χιλιάδες μίλια μακριά, ο πλούσιος πολιτισμός της είναι πολύ ζωντανός στην Αυστραλία!

Η ομάδα του Lets Go Study είναι υπερήφανα μέλη αυτής της ακμάζουσας Ελληνικής κοινότητας. Όντας γιοι και κόρες μεταναστών, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να μεταβείτε στο εξωτερικό. Όμως είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Τα δίκτυα υποστήριξης μας και οι ισχυροί δεσμοί μας με όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινότητας θα συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ομαλέστερη μετάβασή σας, επιτρέποντάς σας να σπουδάσετε, να ζήσετε και να εργαστείτε στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου