Κυριακή 28 Απριλίου 2013


 "Θαυμάστε" τα αποτελέσματα της φοροεμμονής τους: Συντρίμμια αντί ανάπτυξης


Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η Ελλάδα έγινε λιγότερο ανταγωνιστική στον τουρισμό, «πέτυχε» λιγότερα έσοδα, σχεδόν στο μισό των στόχων και η εφαρμοζόμενη πολιτική της...
κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, πρώην ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρα προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο της εστίασης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 43% σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν, αφού σημειώνει ότι η αρχική εκτίμηση προέβλεπε έσοδα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ και έσοδα 700 εκατ. ευρώ από το 2012 και έπειτα, παραδέχεται στην απάντησή του ότι, με βάση νέα στοιχεία και κατόπιν συμφωνίας της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, η εκτίμηση στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, σε 400 εκατ. ευρώ για την περίοδο από το 2012 και έπειτα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου