Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για ασφαλισμενους στον Ο.Γ.Α.

Που κατατίθενται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Σε ισχύ από αύριο Τετάρτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Συνολικά, αναμένεται να εξυπηρετηθούν 120.000 δικαιούχοι και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος, οι τυχεροί θα επιλεγούν με κλήρωση.
Το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ (οι αιτήσεις των ξενοδοχείων υποβλήθηκαν μέχρι και τις 2 Μαΐου και αναμένεται η δημοσίευση του καταλόγου) και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Οι προϋποθέσεις
Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.
Κατ εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας - τετραπληγίας.
πηγη.news247.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου