Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κλείνουν 121 σχολεία, κι εμείς κοιτάμε σαν χάνοι…

Κλείνουν 121 σχολεία, κι εμείς κοιτάμε σαν χάνοι…
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση… Οι Έλληνες έχουμε… καναπεδοποιηθεί εντελώς. Γιατί, τα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, μέσα και έξω από τα σπίτια μας, είναι ανήκουστα. Κι εμείς, στη θερινή μας ραστώνη… Μετά από την αποκάλυψη για το λουκέτο σε νοσοκομεία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε 121 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και να συγχωνεύσει (ουσιαστικά βάζοντας λουκέτο στα μισά) άλλα 80. Αν δεν είναι δείγμα υπανάπτυξης το κλείσιμο σχολείο και το ταυτόχρονο άνοιγμα φυλακών (για “οφειλέτες του Δημοσίου”, ετοιμάζεται, υπενθυμίζουμε), τότε τι είναι; Και, αν αυτός ο λαός δεν ανησυχεί για το ότι ετοιμάζεται μια νέα γενιά ανθρώπων χωρίς πρόσβαση στις βασικές γνώσεις, τι μπορεί να τον ανησυχεί;
Είναι τέτοια η σημερινή αποχαύνωση και τέτοια η παραπληροφόρηση σε αυτή τη χώρα που μια τέτοια είδηση- βόμβα, πέρασε στα “ψιλά”. Όλοι ασχολούνται με το κλείσιμο στην ΕΡΤ (ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται ΚΑΙ με το κλείσιμο της ΕΡΤ) αλλά κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι τη μεγάλη ζημιά. Εντάξει, σχεδόν κανείς, όπως και σχεδόν κανείς δεν αντιδρά.
Πάμε στο “ζουμί” λοιπόν. Η κυβέρνηση, με απόφασή της (Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών) αποφάσισε να καταργήσει 32 δημοτικά σχολεία και 89 νηπιαγωγεία σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να “εξοικονομήσει πόρους”. Τα χρήματα αυτού του κράτους, βλέπετε, φτάνουν για να επιχορηγούν τα κόμματα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, να επιχορηγούν αμφιβόλου… ύπαρξης δραστηριότητες ακόμα και της Βουλής, όχι όμως για να δημιουργήσουν μορφωμένους ανθρώπους.
Παρομοίως, η κυβέρνηση συγχωνεύει άλλα 54 δημοτικά σχολεία και 26 νηπιαγωγεία, από τα οποία προκύπτουν 40 σχολικά συγκροτήματα. Με δεδομένες και τις περικοπές σε διδακτικό προσωπικό, σκεφτείτε πόσους μαθητές θα “χρεώνεται” κάθε δάσκαλος και τι θα προλαβαίνει να τους μάθει. Σκεφτείτε πόσα παιδιά από αυτά που πηγαίνουν στα σχολεία που συγχωνεύονται και κλείνουν, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν, όταν η πρόσβασή τους σε αυτά θα είναι από δύσκολη ως αδύνατη (έχουμε δει τι γίνεται μέχρι σήμερα με τις μεταφορές μαθητών). Ίσως να είναι μια καλή δικαιολογία για να σταματήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο και άλλα παιδιά που βρίσκονταν στη δύσκολη θέση να λιποθυμούν μπροστά σε δασκάλους και συμμαθητές από την πείνα. Είναι το GRecovery που μας είπε ο πρωθυπουργός. Είναι η ευαισθησία των κυβερνητικών εταίρων. Είναι η αποτελεσματικότητα και η ανταπόκριση, η αληθινή αγάπη του πολιτικού κόσμου προς τα παιδιά.
Δεν πιστεύουμε πως χρειάζονται άλλα λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Δείτε μόνο τη λίστα των σχολείων που καταργούνται και συγχωνεύονται, όπως την αλιεύσαμε από το left.gr
Το διαβασα στο http://www.itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου