Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Γίνε ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και πάρε bonus και προαγωγή! Κάνε ΚΛΙΚ και δες πως

 Γίνε ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και πάρε bonus και προαγωγή! Κάνε ΚΛΙΚ και δες πως
Σε… στρατόπεδα και κλίκες όπως φαίνεται θα χωρίσει τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο η κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο Δημόσιο εκ των έσω! Τι σκοπεύει να κάνει με απλά λόγια; Θα τους βάζει να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον με το… αζημίωτο φυσικά! Καλά κατάλαβες, γίνεσαι ρουφιάνος και ανταμείβεσαι για τις πράξεις σου!
Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου του whistleblowing, που χρησιμοποιείται από τη 10ετία του ’70 στη Αμερική και σιγά σιγά «κατακτά» και την Ευρώπη. Θα αφορά σε υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα μπουν στη διαδικασία να καταγγέλλουν συναδέλφους τους για φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης θα έχουν και κίνητρα.
Αυτά θα είναι από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας. Εκτός από αυτό, θα προστατεύονται από εκδικητικές συμπεριφορές. Ο ένας θα τρέχει να «φάει» τον άλλον δηλαδή!!!
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως εξετάζεται να προβλέπει η ρύθμιση την απαλλαγή του υπαλλήλου που κάνει την καταγγελία από τυχόν ευθύνες που θα αφορούν παραβίαση απορρήτων ή παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας, απαγόρευση άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του και παροχή εγγυήσεων για την υπηρεσιακή του κατάσταση.
Κανονικό Big Brother το Δημόσιο, όχι αστεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου