Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο Βρετανικός Guardian «γκρεμίζει» την αισιοδοξία για ανάκαμψη στην Ελλάδα

guardian

Με άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian επιχειρεί να «γκρεμίσει» το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται τις τελευταίες εβδομάδες για την Ελλάδα.

Οι επικεφαλής των τραπεζών και οι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα αναρρώνει, αναφέρει ο Aditya Chakrabortty, στο άρθρο του με τίτλο «οι συζητήσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πρόωρες –και όλες για να δικαιολογήσουν τη λιτότητα». Ολόκληρο το πρωτότυπο άρθροεδώ.

Όπως αναφέρει, όλη αυτή η αισιοδοξία έχει απλά σκοπό να δικαιολογήσει τη θεραπεία-σοκ που επιβάλλεται στην Ευρωζώνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, γράφει ο Chakrabortty, κορυφαία στελέχη της Αθήνας επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι οι καλύτερες ημέρες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να μιλά για ελληνικό «success story».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στις αισιόδοξες εκτιμήσεις του Γ. Στουρνάρα και του Γ. Προβόπουλου, αλλά και των ΜΜΕ που επαναλαμβάνουν τα λεγόμενα του Ελλήνων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον Chakrabortty, αυτό που γίνεται αυτή την ώρα είναι ένας τρόπος να δικαιολογηθεί η θεραπεία – σοκ που δόθηκε στην Ελλάδα το 2010, μιας και μιλάμε για μια οικονομία που αντιστοιχεί στο 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου