Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Από μόνιμοι, ωρομίσθιοι: Το πολυνομοσχέδιο και τι θα ισχύσει με τους εκπαιδευτικούς


Ως ωρομίσθιοι αναμένεται να επιστρέψουν στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Σχολές τον Σεπτέμβριο αρκετοί καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αφού οι οργανικές τους θέσεις καταργούνται σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η λύση αυτή προκρίνεται από το υπουργείο Παιδείας, ώστε οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που την προηγούμενη χρονιά παρακολουθούσαν ειδικότητες οι οποίες τώρα καταργούνται να μη μείνουν μετέωροι.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι "13.165 μαθητές, οι οποίοι από τη σχολική χρονιά 2012-2013 είχαν επιλέξει ειδικότητες επαγγελμάτων που καταργούνται, απρόσκοπτα θα τις ολοκληρώσουν έως να αποφοιτήσουν".
Η διδασκαλία, αναφέρουν, σε αυτούς θα γίνει από ωρομίσθιους καθηγητές και προτεραιότητα για την τοποθέτησή τους θα δοθεί σε όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Όσον αφορά τις ειδικότητες, τον Σεπτέμβριο στην πρώτη τάξη των ΕΠΑΣ δεν θα παρέχονται οι ειδικότητες Αργυροχρυσοχοΐας, Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος, Βοηθών Φυσικοθεραπευτών, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Φαρμακείων, Αισθητικής και Κομμωτικής Τέχνης.
Επίσης, οι μαθητές που τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν τη δεύτερη τάξη των ΕΠΑΛ δεν θα μπορούν να διαλέξουν ειδικότητες από τους τομείς Υγείας - Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γραφικών Τεχνών, οι οποίοι καταργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου