Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πως να βρεις on line δουλειά στην Ευρώπη


Στη χώρα μας η μαύρη λίστα των ανέργων κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει. Δυστυχώς, ακόμη και για τους πλέον ικανούς με δυνατά βιογραφικά και εμπειρία, το να βρουν δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Οπότε μία εναλλακτική είναι και η αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ισχυρή και αναπτυσσομένη οικονομία, καθώς οι πιθανότητες σαφώς είναι αυξημένες σε σχέση με την Ελλάδα. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση το να εγκαταλείψει ένας νέος, και όχι μόνο, τη χώρα του και να ξεκινήσει από το μηδέν, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, να ψάχνει για δουλειά στο …Λουξεμβούργο για παράδειγμα. Αν και κάποιοι τολμηροί το επιχειρούν, δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη λύση, αφού συνεπάγεται σημαντικό κόστος, ταλαιπωρία και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Αυτό λοιπόν που προτείνει ο ΟΑΕΔ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης EURES, είναι να ανεβάσετε το βιογραφικό σας, σε ένα χώρο που σας διαθέτουν αποκλειστικά, για να μπορείτε να το διαχειρίζεστε και παράλληλα να μπορούν να το βλέπουν οι εγγεγραμμένοι εργοδότες στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.
Μάλιστα μέσω της Ευρωπαϊκής Ημερίδας Εργασίας (ΕΗΕ), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 6 Οκτωβρίου 2012 και πραγματικά ήτανμια ευκαιρία για υποψηφίους και εργοδότες από ολόκληρη την Ευρώπη να συναντηθούν και να έλθουν σε επαφή. Όμως το ξεχωριστό της εκδήλωσης είναι ότι διεξήχθη και online, οπότε οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από όπου και αν βρίσκονταν. Δηλαδή και από τον καναπέ του σπιτιού τους. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί και φέτος.
Ο∆ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
1. Η Ελληνική κεντρική σελίδα της Πύλης του EURES βρίσκεται στη διεύθυνση https://ec.europa.eu/eures/myEures/public/auth.do?method=prompt&lang=el  ( Η σελίδα αν δεν ανοίγει απευθείας, προφανώς για λόγους ασφαλείας, κάντε copy)
Από την αρχική αυτή σελίδα πηγαίνετε στην περιοχή «Ατοµα που αναζητούν εργασία» και επιλέγετε «Εγγραφή» για δωρεάν άνοιγα λογαριασμού MyEURES", µε στόχο να δημιουργήσετε το δικό σας χώρο και να εισάγετε τα στοιχεία του βιογραφικού σας.
2. Διαβάστε τη δήλωση προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου, στην οποία επισημαίνεται ότι χρειάζεται να καταχωρήσετε το όνομα σας, διεύθυνση και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε οι εργοδότες να µπορούν να επικοινωνήσουν µε σάς. Μετά την πληροφόρηση αυτή, πατάτε "Αποδοχή"
3. Στη νέα φόρµα πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας, ως επίσης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail).
4. Μετά την εισαγωγή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των άλλων στοιχείων, µπορείτε, αν θέλετε να εισάγετε τη φωτογραφία σας.
5. Τέλος πληκτρολογείτε ένα επιθυμητό "Όνοµα χρήστη" και "Λέξη κλειδί" (κωδικό πρόσβασης), τα οποία πρέπει να απομνημονεύσετε και να τα γράψετε στο σημειωματάριο σας, ώστε µε αυτά να εισέρχεσθε εφεξής στο δικό σας MyEURES. (Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από 6 τουλάχιστον αγγλικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας να είναι αριθμός).
Στη συνέχεια πατάτε "Αποθήκευση", ολοκληρώνοντας την εισαγωγή των Στοιχείων του λογαριασμού σας. Με την αποδοχή των ανωτέρω, το σύστηµα ανοίγει ένα µενού αριστερά, µε πρώτη την ένδειξη: MyEures του/της και το όνοµά σας.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, κλπ.
Στο αριστερό µενού επιλέγετε "Το βιογραφικό µου" και στη σελίδα που προκύπτει το ∆ηµιουργία γλωσσικής έκδοσης βιογραφικού". Στο πτυσσόμενο µενού ∆ηµιουργία νέας γλωσσικής έκδοσης επιλέγετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να γράψετε το βιογραφικό σας, π.χ. νέα ελληνικά (1453-) και πατάτε "∆ηµιουργία". Τώρα πλέον, στο αριστερό µενού, κάτω από την επιλογή "-Το βιογραφικό µου" θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές:
-Προσωπικές πληροφορίες (που έχετε ήδη εισάγει)
-Εργασιακή πείρα
-Εκπαίδευση και κατάρτιση
-Γλώσσες
-Ατοµικές δεξιότητες και ικανότητες
-Άδεια οδήγησης
-Επιπρόσθετες πληροφορίες και παραρτήµατα
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΩ
Επαγγελµατικός κλάδος
Τόπος
Όροι
∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥ
Έλεγχος και αναθεώρηση
∆ηµιουργία νέας γλωσσικής έκδοσης
Μεταφόρτωση (downloading) του βιογραφικού µου στη µορφή
Europass (για αποθήκευση ή/και εκτύπωση)
∆ηµοσίευση on-line και ∆ιαχείριση προσβασιµότητας
∆ιαγραφή βιογραφικού
Αιτήµατα επικοινωνίας από εργοδότες
ΠΗΓΗ. http://www.fpress.gr
Πως να βρεις on line δουλειά στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου