Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Financial Times: Δύναμη κατά της διαφθοράς ο ΣΥΡΙΖΑ

Financial Times
Στην απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή, κυρίως της προερχόμενης από τις οικονομικές ελίτ, αναφέρεται σε ένα ακόμη άρθρο της για τη διαφθορά στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Kerin Ηope των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η μοναδική υπόθεση που δείχνει να προχωρά είναι εκείνη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι Financial Times, υπενθυμίζουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, την οποία χαρακτηρίζουν σύμβολο της απροθυμίας των κυβερνήσεων στην Ελλάδα να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στον έλεγχο των ονομάτων.

Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η εφημερίδα εντάσσει στους μαχόμενους κατά της διαφθοράς ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Financial Times μιλούν για τις πιέσεις που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και καυτηριάζουν με τον πλέον έντονο τρόπο το γεγονός ότι όπως φαίνεται ελάχιστοι από τους φερόμενους ως φοροφυγάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

«Η λίστα, που περιλαμβάνει πολιτικούς και εξέχοντες επιχειρηματίες οι οποίοι εκτιμάται ότι μετέφεραν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς της HSBC, έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων να πατάξουν τη φοροδιαφυγή της πλούσιας ελίτ της χώρας, παρά τις πιέσεις από τους διεθνείς πιστωτές και τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Financial Times «οι επικριτές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η απόφαση να αναλάβουν την υπόθεση οι φορολογικές αρχές της χώρας αντί να διοριστεί ένα νέο σώμα δείχνει ότι ελάχιστοι από τους φερόμενους φοροφυγάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου