Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται κατασχέσεις σε όσους χρωστούν στα Ταμεία.

Έρχονται κατασχέσεις σε όσους χρωστούν στα Ταμεία
Όλες οι οφειλές μπορεί να προκαλέσουν κατασχέσεις στη μνημονιακή Ελλάδα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου: αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν χρέη προς τα Ταμεία.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΟΑΕΕ και τα χρέη που έχουν σωρευθεί το υπουργείο προωθεί ρύθμιση με την οποία εκτός της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων θα δίδεται η δυνατότητα και της κατάσχεσης της επιστροφής από την εφορία.
Ουσιαστικά με νέα ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο θα επιτρέπεται ο υποχρεωτικός συμψηφισμός των χρεών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων με τις πιθανές επιστροφές φόρου ή του ΦΠΑ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή η ρύθμιση Καμία επιστροφή φόρου δεν θα γίνεται εάν υπάρχει οφειλή στα Ταμεία, λέει ο Γιάννης Βρούτσης και δηλώνει ότι η ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή το 35% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ έχει χρέη ως 5.000 ευρώ, σχεδόν το 18 έχει χρέη από 5.000 ως 10.000 ευρώ και ένα ποσοστό 40 χρωστά από 10.000 ως και 50.000 ευρώ.
Πρώτοι στη λίστα των κατασχέσεων όσοι έχουν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ Ουσιαστικά η πλειοψηφία των οφειλετών έχει χρέη που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ. Περίπου 270.000 μπαίνουν στο στόχαστρο. Ουσιαστικά με τη νέα ρύθμιση θα προβλέπεται πως στην περίπτωση που δεν υπαχθούν σε ρύθμιση των χρεών τους οι οφειλέτες τότε απειλούνται με άμεση κατάσχεση
πηγη.http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου