Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Aφίσα,για «αυτόχθονες ιθαγενείς».

Η έμπνευση του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ να κυκλοφορήσει τη γνωστή – πια – αφίσα, όπου η επιστροφή των «κλεμμένων» παρουσιάζεται κατόπιν εντολής Σαμαρά, αποτελεί άλλο ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο παλαιές μέθοδοι εφαρμόζονται σε μια εντελώς διαφορετική εποχή!
Καθόλου τυχαίο θα μου πείτε αν αναλογιστεί κανείς πως αναζητείται επειγόντως γεγονός προς εκμετάλλευση, από έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που βλέπουν τη δημοτικότητα τους να καταρρέει.
Έτσι, μετά Βαΐων, ανακοινώθηκε πως τα 17,5 εκ. θα διατεθούν σε υγεία και παιδεία λες και δεν είναι υποχρέωση του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης να ασχολείται τουλάχιστον με τα αυτονόητα!
trol-nd2
Την ίδια στιγμή πάντως που «επαίρονται» για τις μεγάλες κοινωνικές τους ευαισθησίες, μια ολόκληρη κοινωνία ζει τα αποτελέσματα μιας ανάλγητης, αντιφατικής και αδιέξοδης πολιτικής που έχει στεγνώσει και την αγορά και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Δεν ξέρω πόσοι θα αισθανθούν ικανοποιημένοι και θα δεχτούν θετικά τα μηνύματα της πιο παλαιοκομματικής προπαγάνδας που έγινε τα τελευταία χρόνια.
Ξέρω όμως πως με φρου φρου και κορδελίτσες, σαν και αυτές που εμφανίζονται στην αφίσα, οι «αυτόχθονες ιθαγενείς» δεν πείθονται.
Και απαντούν με τον ίδιο τρόπο «τρολάροντας»  την ίδια την αφίσα.
Τελικά η πολιτική εκμετάλλευση είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση!

Γραφει ο Menelaos Katsampelas
Πηγή: http://www.onlarissa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου